Radiographic
ST
Imaging and
UV
Exposure, 7th Edition
IA
TEST BANK
?_
AP
Terri L. Fauber
PR
Comprehensive Test Bank for Instructors
and Students
OV
||| ||| || ||| || | || ||| | || ||| |
9780443114502
ED
© Terri L. Fauber. All rights reserved. Reproduction or
distribution without permission is prohibited.
?
© MEDGEEK
, TABLE OF CONTENTS
Test Bank – Radiographic Imaging and Exposure (7th Edition)
Author: Terri L. Fauber
ST
ISBN: 9780443114502
Chapter 1: Radiation and Its Discovery
Chapter 2: Fundamentals of Radiation Production
Chapter 3: The X-ray Beam
UV
Chapter 4: Image Formation and Radiographic Quality
Chapter 5: Digital Image Characteristics, Receptors, and Image Acquisition
Chapter 6: Digital Image Processing, Display, and Health Information Management
Chapter 7: Exposure Technique Factors
Chapter 8: Scatter Control
Chapter 9: Exposure Technique Selection
IA
Chapter 10: Dynamic Imaging: Fluoroscopy
?_
AP
PR
OV
ED
?
, Chapter 01: Radiation and Its Discovery
Fauber: Radiographic Imaging and Exposure, 7th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. When were X-rays discovered?
ST
a. October 8, 1985
b. November 8, 1895
c. January 23, 1896
d. August 15, 1902
UV
CORRECT ANSWER: B
X-rays were discovered by Wilhelm Conrad Roentgen on November 8, 1895.
REFFERENCE: p.1
2. What type of tube was Roentgen working with in his lab when X-rays were discovered?
IA
a. Crookes tube
b. Fluorescent tube
c. High-vacuum tube
d. Wurzburg tube
?_
CORRECT ANSWER: A
Roentgen was working with a low-vacuum tube known as a Crookes tube.
REFFERENCE: p.2
AP
3. Which of the following terms could be defined as the instantaneous production of light only
during an interaction between a type of energy and some element or compound?
a. Phosphorescence
b. Afterglow
PR
c. Glowing
d. Fluorescence
CORRECT ANSWER: D
Fluorescence is the instantaneous emission of light from a material due to the interaction with some
type of energy.
OV
REFFERENCE: p.2
4. Barium platinocyanide was the:
a. type of dark paper Roentgen used to darken his laboratory.
b. material Roentgen used to produce the first radiograph of his wife’s hand.
ED
c. metal used to produce the low-vacuum tube.
d. fluorescent material that glowed when the tube was energized.
CORRECT ANSWER: D
A piece of paper coated with barium platinocyanide glowed each time Roentgen energized his tube.
?
REFFERENCE: p.2
, 5. The first radiograph produced by Roentgen, of his wife’s hand, required an exposure time of:
a. 15 s.
b. 150 s.
c. 15 min.
d. 150 min.
ANS: C
It took a 15-min exposure time to produce the first radiograph.
ST
REFFERENCE: p.3
6. The letter x in x-ray is the symbol for:
a. electricity.
UV
b. the unknown.
c. penetrating.
d. discovery.
ANS: B
The letter x represents the mathematical symbol of the unknown.
IA
REFFERENCE: p.3
7. The first Nobel Prize for physics was received in 1901 by:
a. Marie Curie.
?_
b. William Crookes.
c. Wilhelm Roentgen.
d. Albert Einstein.
ANS: C
AP
Wilhelm Roentgen received the first Nobel Prize for physics in 1901.
REFFERENCE: p.4
8. X-rays were at one time called:
PR
a. Becquerel rays.
b. Roentgen rays.
c. Z-rays.
d. none of the above.
ANS: B
OV
X-rays were at one time called Roentgen rays.
REFFERENCE: p.4
9. Erythema, an early sign of biologic damage due to x-ray exposure, is:
a. reddening of the skin.
ED
b. a malignant tumor.
c. a chromosomal change.
d. one of the most serious effects of x-ray exposure.
ANS: A
?