QUESTIONS AND WELL REVISED ANSWERS - LATEST
AND COMPLETE UPDATE WITH VERIFIED SOLUTIONS
1. An unresponsive adult has no pulse and is not breathing. What is your first action?
A. Check rhythm
B. Start CPR
C. Give epinephrine
D. Insert airway
Answer: B
Rationale: Immediate high-quality CPR is the first priority in cardiac arrest.
2. Compression rate during adult CPR should be:
A. 60–80/min
B. 80–100/min
C. 100–120/min
D. >140/min
Answer: C
Rationale: Optimal rate is 100–120 compressions per minute.
3. Compression depth for adults:
A. 1 inch
B. 2–2.4 inches
C. 3 inches
D. 1.5 inches
Answer: B
Rationale: Depth should be at least 2 inches (5 cm) but not more than 2.4 inches.
4. First shock dose for biphasic defibrillator:
A. 100 J
B. 120–200 J
,C. 360 J
D. 50 J
Answer: B
Rationale: Follow manufacturer recommendation (typically 120–200 J).
5. After delivering a shock for VF, you should:
A. Check pulse
B. Resume CPR immediately
C. Give amiodarone
D. Check blood pressure
Answer: B
Rationale: Resume CPR immediately without pulse check.
6. Epinephrine dose in cardiac arrest:
A. 0.5 mg
B. 1 mg every 3–5 min
C. 3 mg once
D. 5 mg once
Answer: B
Rationale: 1 mg IV/IO every 3–5 minutes.
7. Amiodarone first dose for refractory VF/VT:
A. 150 mg
B. 300 mg IV/IO bolus
C. 1 mg/kg
D. 50 mg
Answer: B
Rationale: 300 mg bolus for refractory VF/pVT.
, 8. ETCO₂ during CPR should ideally be:
A. <5 mmHg
B. ≥10 mmHg
C. 40 mmHg
D. 5–8 mmHg
Answer: B
Rationale: <10 indicates poor compressions.
9. PEA is treated with:
A. Defibrillation
B. CPR + epinephrine
C. Cardioversion
D. Adenosine
Answer: B
Rationale: Non-shockable rhythm.
10. H’s and T’s are used to identify:
A. Shockable rhythms
B. Reversible causes of arrest
C. Medication errors
D. Stroke risk
Answer: B
Rationale: Correcting underlying causes improves survival.
Bradycardia
11. First-line drug for symptomatic bradycardia:
A. Dopamine
B. Epinephrine
C. Atropine 1 mg IV
D. Adenosine
Answer: C