MORRIS CALCULATE WITH
CONFIDENCE 7TH EDITION ALL
CHAPTER’S COVERED LATEST A+
GRADED
,Chapter 01:Roman Numerals
w q w
q w q
Gray Morris: Calculate withConfidence, 7th Edition
w q wq wq w
q w q w q
COMPLETION
1. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 7 2
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq wq
= wq
ANS: xiv w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
2. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 29 –
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq
1=
wq wq wq
ANS: xxviii w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
3. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 3 1
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq
0= wq wq
ANS: xxx w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
4. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 10 +
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq
2= wq wq
ANS: xii w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
5. WritethefollowingArabicnumberasalowercaseRomannumeral. 18
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq
= wq
ANS: xviii w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
6. WritethefollowingArabicnumberasalowercaseRomannumeral. 21
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq
= wq
ANS: xxi w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
7. Writethefollowing Arabicnumber asalowercase Romannumeral.
w
q w
q wq wq w q w
q w
q wq wq
= wq
, ANS: xiss w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
8. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 6 3
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq wq
= wq
ANS: xviii w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
9. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 30 –
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq
6=
wq wq wq
ANS: xxiv w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
10. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 12 ÷
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq
2= wq wq
ANS: vi w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
11. PerformtheindicatedoperationandrecordtheresultinlowercaseRomannumerals. 13 +
w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq wq wq
7= wq wq
ANS: xx w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
, Chapter 02: Fractions
w q wq
Gray Morris: Calculate withConfidence, 7th Edition
w q wq wq w
q w q w q
COMPLETION
1. Reducethefollowingfractiontolowestterms. 54 w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq
/81 = wq wq
ANS: 2/3 wq
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
2. Reducethefollowingfractiontolowestterms. 10 w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq
5/135 = wq wq
ANS: 7/9 wq
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
3. Reducethefollowingfractiontolowestterms. 39 w
q w
q w
q w
q w
q w
q wq
/65 = wq wq
ANS: 3/5 wq
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
4. Changethefollowingimproper fractionto awhole ormixednumber. 325/ wq w
q w
q wq w
q wq w
q w q w
q w
q wq
16 = wq wq
ANS: 20 5/16 wq wq
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
5. Changethefollowingimproper fractionto awhole ormixednumber. 1,50 wq w
q w
q wq w
q wq w
q w q w
q w
q wq
0/100 = wq wq
ANS: 15 w q
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
6. Changethefollowingimproper fractionto awhole ormixednumber. 193/ wq w
q w
q wq w
q wq w
q w q w
q w
q wq
62 = wq wq
ANS: 3 7/62 wq wq
PTS: 1 w q w q MSC: Practice Problems
w q wq
7. Changethefollowingmixednumbertoanimproperfraction.12 1 wq wq w
q wq wq wq w
q wq wq wq
/8 =
wq wq