Guide Answers, 100% Verified Graded A+
1. Place the Founders (Five Pearls) of Zeta Phi Beta Sorority, Inc. in order
Answer: 1. Arizona Cleaver Stemons
2. Pearl Anna Neal
3. Myrtle Tyler Faithful
4. Viola Tyler Goings
5. Fannie Pettie Watts
2. What was Arizona Cleaver Stemons' major and career?
Answer: Social Work, Teacher
3. What was Pearl Anna Neal's major and career?
Answer: Music, Teacher
4. What was Myrtle Tyler Faithful's major and career?
Answer: Education, Math Teacher
5. What was Viola Tyler Goings' major and career?
, Answer: Education, Teacher & Assistant Principal
6. What was Fannie Pettie Watts' major and career?
Answer: Education & Social Work, Social Worker
7. In what year did the member organizations of the NPHC jointly agree to
disband pledging as a form of admission?
Answer: 1990
8. Who were the Incorporators or Zeta Phi Beta Sorority, Inc.?
Answer: Myrtle L. Tyler Gladys Warrington
Joanna R. Houston
Josephine F. Johnson
L.O. Goldia Smith
9. When was the current National Headquarters purchased and under which
Past International Grand Basileus? Where is it located?
Answer: 1959
1734 New Hampshire Avenue, N.W., Washington, D.C. 20009
Dr. Deborah Cannon Partridge Wolfe
10. Which sister is known for the famous quote below? "There is a Zeta in a girl
regardless of race, creed, or color, who has high standards and principles, a
, good scholarly average, and an active interest in all things that she undertakes
to accomplish."
Answer: Triumphant Founder Viola Tyler Goings
11. Name the positions on the International Executive Board
Answer: International Grand Basileus
International 1st Anti-Basileus, International 2nd Anti-Basileus, International 3rd Anti-Basileus
International Grammateus, International Tamias, International Phylacter
International Chair of the International Executive Board, International Chair of Trustees
International Graduate Member at Large, International Undergraduate Member at Large, International Graduate
Member to the International Executive Committee, International Undergraduate Member to the International Executive
Committee
International Undergraduate Representative to the International Nominating Committee, Regional Directors, Immedi-
ate Past International Grand Basileus
12. Which Basilei directs the National Programming of the Undergraduates in
the sorority?
Answer: Third Anti Basileus
13. The first official organ (publication) of Zeta Phi Beta Sorority, Incorporated is
the ?