Gratis auto theorie-examen 2022 oefenen: Slaag in 1x voor je theorie-examen

Ben jij van plan binnenkort in een auto te stappen en zelf de weg op te gaan? Dan zul je het auto theorie-examen moeten halen. Door jezelf goed voor te bereiden, is de kans groot dat je snel slaagt. Op Stuvia kun jij gratis een auto theorie-examen voor 2022 oefenen door een oefenexamen te maken! Alle oefenexamens zijn geheel in CBR nieuwe stijl, inclusief honderden vragen over gevaarherkenning, kennis en inzicht. Hierdoor wordt het oefenen van jouw auto theorie-examen wel erg makkelijk. Slaag je hier? Dan slaag je geheid voor je CBR auto theorie-examen!

Gratis theorie-examen starten

Het auto theorie examen oefenen met Stuvia

Je auto theorie-examen oefenen kan gemakkelijk bij Stuvia. Zo krijg je direct inzicht in welke onderdelen van het examen je nog beter moet bestuderen. Om je nog beter te helpen met de voorbereiden van je examen, hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

  • Hoe kun je het beste leren voor je auto theorie? 
    Natuurlijk is het belangrijk  om de theorie voor het examen goed te kennen. Leer daarom eerst de theorie uit een studieboek of houd er een samenvatting naast. Maak vervolgens een oefenexamen om te ontdekken welke onderdelen je nog beter moet bestuderen. Het maken van meerdere oefenexamens is een van de beste manieren om je auto theorie te leren, want je krijgt meer inzicht in wat voor soort vragen je kunt verwachten. Je zult dan ook meteen merken dat het besturen van een auto tijdens je praktijklessen en het afrijden veel soepeler zal gaan!
  • Wat moet je leren voor je theorie examen auto? 
    Tijdens het CBR-examen krijg je 65 vragen verspreid over drie categorieën: gevaarherkenning, verkeersinzicht en verkeersregels. Zorg er dan ook voor dat dat is wat je leert voor je auto theorie-examen. Gevaarherkenning en verkeersinzicht draait vooral om ervaring en is lastig te leren uit een boek. Door op Stuvia een CBR oefenexamen voor autotheorie te maken, doe je voldoende ervaring op om de verschillende situaties te herkennen en de juiste antwoorden te geven tijdens het examen.
  • Hoe lang moet je leren voor theorie auto? 
    Je kunt het beste twee maanden van tevoren beginnen met het leren en oefenen van je auto theorie-examen. Zo zorg je ervoor dat je niet dagelijks een dagdeel kwijt bent aan studeren, maar toch goed bent voorbereid op je CBR-examen. Hoe lang jij moet leren voor je autotheorie is uiteindelijk aan jou: probeer na te gaan hoe ver je normaal van tevoren begint met het leren van een examen. 

Alles wat je wilt weten over het oefenen van je auto theorie-examen

Slagen voor je auto theorie-examen is niet gemakkelijk. Wist je dat maar 42% van de kandidaten die het examen maakt slaagt? Het is daarom belangrijk om veel te oefenen. Door niet alleen de theorie te lezen, maar ook het auto theorie-examen te oefenen, herken je beter waar je op moet letten bij het CBR-examen. De oefenexamens op Stuvia bevatten dezelfde soort vragen als de vragen op het echte examen. Ook het aantal vragen en de tijd die je over de vragen mag doen zijn hetzelfde als tijdens het CBR-examen. Jij kunt hier het auto theorie-examen oefenen met 14 verschillende oefenexamens. Zo ben jij op je best voorbereid als je aan het examen begint.

Je auto theorie-examen voor 2022 gratis oefenen

Je kunt het theorieboek nog zo vaak doorlezen, uiteindelijk gaat het om het theorie examen. Op Stuvia vind je actuele oefenexamens die volgens het model van het CDFD zijn gemaakt. Ze bevatten dezelfde soort vragen en zijn hetzelfde opgebouwd als de echte theorie examens.

Wat zit er in een oefen theorie examen?

Zoals tijdens een echt CBR auto theorie examen, bevat een examen 65 vragen. 25 vragen over gevaarherkenning, 12 vragen over kennis en 28 vragen over inzicht. Van de 25 vragen over gevaarherkenning moet je er 13 correct beantwoorden om te slagen. Per vraag heb je slechts 8 seconden de tijd om te antwoorden. In de categorie Kennis moet je minstens 10 van de 12 vragen correct beantwoorden en van de 28 vragen over inzicht moet je er minstens 25 correct beantwoorden.
Zodra je het examen hebt afgemaakt krijg je direct te zien of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt naast een algehele uitslag van het auto theorie-examen ook per vraag te zien of je deze goed of fout beantwoord hebt. Om je meer inzicht te geven in waarom een bepaald antwoord goed of fout is krijg je ook altijd een uitleg van het juiste antwoord te zien. Zo leer je van je fouten en kun je het volgende examen weer een stukje beter maken.